JD Edwards schrapt zijn ASP-plannen

Erp-softwaremaker JD Edwards stopt met zijn asp-plannen voor de verhuur van software via het web. Na het aftreden van chief executive officer Doug Massingill in april en een winstwaarschuwing maakt het bedrijf nu een complete reorganisatie bekend. De ambitieuze asp-plannen passen niet meer in de nieuwe strategie.

Zoals eerder bericht zullen achthonderd mensen oftewel 13,4 procent van de 5400 medewerkers moeten verdwijnen. Het bedrijf is buitengewoon ontevreden met de resultaten in Europa, vooral in Duitsland. Ook daar zal daarom de mankracht sterk worden verminderd. De concurrentie met onder meer het van oorsprong Duitse SAP valt het bedrijf sterk tegen. De topman in Duitsland blijft wel in functie.
JD Edwards verklaart nu dat asp niet tot de prioriteiten behoort, terwijl b2b-klanten weer wel onder de kernactiviteiten vallen. Analisten verwachten echter niet dat de klanten zonder meer akkoord gaan met deze visie, omdat asp zich overal ontwikkelt vanwege de duidelijke voordelen voor de klant. De allianties met Siebel en Arriba blijven overigens buiten de reorganisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-24T00:00:00.000Z Redactie Computable