Fujitsu en AMD breiden flash-productie uit

Fujitsu en AMD gaan een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van flash-geheugen. De fabriek, die 1,3 miljard dollar gaat kosten, moet in februari volgend jaar af zijn.

De bedrijven plannen in het begin dertien miljoen geheugens per maand te kunnen maken, oplopend tot 52 miljoen in 2003. De nieuwe fabriek past procestechnologie van 0,23 micron, 018 micron en lager toe bij de productie van de flash-geheugens.
Chipfabrikanten verwachten dat de nu al grote vraag naar flash-geheugens op korte termijn nog sterk zal toenemen. Dergelijke chips worden gebruikt in mobiele telefoons, draagbare computers, DVD-spelers en andere toepassingen. De algemene verwachting is dat de verkoop van deze apparaten explosief zal stijgen.
Fujitsu en AMD zetten met het uitbreiden van de productiecapaciteit van flash-geheugen eenzelfde stap als concurrent Intel. Deze week kondigde de chipgigant aan de komende twee jaren fors te investeren om de productie van flash-geheugenchips te verhogen. Gerekend in opslagcapaciteit zal de productie van Intel tussen 1999 en 2001 verviervoudigen. Hiervoor trekt het bedrijf twee miljard dollar uit.
Tekenend voor de enorme behoefte aan flash-geheugen is dat fabrikant van handpalmcomputers Palm een groot gebrek heeft aan dergelijke geheugenchips. Het bedrijf zegt niet aan de vraag naar pda's te kunnen voldoen door een gebrek aan geheugens en schermen. Leveranciers zeggen een aantal modellen niet meer te kunnen leveren. De online winkel van Palm heeft bepaalde opdrachten al twee weken in de wacht staan. In juli wil moederbedrijf 3Com 94 procent van de aandelen Palm naar de beurs brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-24T00:00:00.000Z Redactie Computable