EU publiceert nieuwe editie eEurope

De Europese Commissie heeft een nieuwe editie van zijn eEurope-plan gepubliceerd. Met dit plan wil de EC de elektronische economie in de Europese Unie stimuleren.

Kernpunten zijn onder meer: sneller, goedkoper en veiliger Internet, verbreiding van computerkennis, en meer toepassing van Internet bij e-commercie en elektronische toegang tot de overheid.
Hiermee concretiseert de EU de conferentie in Portugal uit maart. De EU zal 380 miljoen euro investeren. Dit bedrag komt uit het omleiden van enkele uitgaven binnen het EU-programma voor de informatiemaatschappij, dat een budget van 3,6 miljard euro heeft. Verantwoordelijk commissaris is Erkki Liikanen. Hij vindt dat de EU snel moet reageren vanwege de mobiele telefoons en de komst van tweede- en derde-generatie technieken op dat gebied. In 2003 heeft 65 procent van de EU-bevolking een mobiele telefoon. Viervijfde daarvan heeft toegang tot Internet.
Toch benadrukt commissaris Liikanen de noodzaak tot het verlagen van telefoontarieven. De Commissie wil bovendien de hoeveelheid Europese inhoud op Internet zien te vergroten door een programma dat loopt van 2001 tot 2005, met de nadruk op andere talen dan Engels.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-25T00:00:00.000Z Redactie Computable