Intel voert levering Pentium III 933 MHz op

Intel lanceert een 933 MHz versie van zijn Pentium III processor voor computers. De chip moet in de vraag voorzien van alle grote PC-fabrikanten naar een chip die zowel snel als beschikbaar is. De chip is vanaf vandaag beschikbaar en moet volgens het bedrijf op korte termijn in grote hoeveelheden leverbaar zijn.

Intel en AMD ondernamen kort geleden een spurt om de grens van 1 GHz-kloksnelheid te doorbreken. Toch zijn deze supersnelle chips nauwelijks te krijgen. "De processor met een kloksnelheid van 1 GHz zijn momenteel uiterst moeilijk verkrijgbaar, dat is waar", aldus woordvoerder George Alfs in nieuwsdienstComputergram. Intel verwacht pas na de zomer grote hoeveelheden van deze chips te kunnen leveren. Daarom brengt het bedrijf een Pentium III met een kloksnelheid van 933 MHz uit om de hoogste nood te lenigen en ondertussen de productie van de 1 GHz versie op te voeren.
Naast de Pentium III komt er ook een Xeon-versie van de chip uit. Deze processor is vooral bedoeld voor print- en opslagtaken in de servermarkt. Hij heeft een cache-geheugen van 256 Kb en is daarmee minder zwaar dan de 733 MHz Xeon-chips, waarover Vnunet gisteren berichtte. Deze processoren hebben 1 of 2 Mb cache-geheugen aan boord. De Pentium III versie kost 744 dollar, de Xeon-versie gaat weg voor 794 dollar. De chips zijn alleen leverbaar in hoeveelheden van duizend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-25T00:00:00.000Z Redactie Computable