Previo lanceert netwerk-herstelproduct

Begin april heeft Previo, dat vroeger opereerde onder de naam Stac Software, Esupport Essentials op de markt gebracht. Dit product moet computerproblemen verhelpen met het terugzetten van een op het netwerk opgeslagen backup van de configuratie- en applicatie-informatie.

Dit alles zonder tussenkomst van ondersteuningsdiensten. Daarnaast biedt het ook mogelijkheden voor ondersteuning op afstand.
Het bedrijf mikt met Esupport Essentials, zoals de naam al doet vermoeden, op de opkomende markt van Internet-bedrijven. Previo verwacht dat dergelijke nieuwkomers hun investeringen op hardware-gebied nog moeten plegen en eerder voor zijn product zullen kiezen dan bestaande spelers, die al vastzitten aan producten van bestaande leveranciers. De wet van de remmende voorsprong drijft isp's en asp's (application service providers) in handen van bedrijven die de laatste ontwikkelingen op ondersteuningsgebied bieden. Inmiddels werken verzekeraar Axa, Florida Power & Light, Lockheed Martin Technology Services en ACNielsen met het product.
Het bedrijf ziet ook een kans in de binnenkort te verwachten golf van intelligente apparaten. Binnenkort kan software geïnstalleerd worden op mobiele telefoons en komen toepassingen als email ook op deze apparaten. Ook gaan bedrijven steeds meer pda's en andere handzame apparatuur gebruiken. Omdat ook deze apparaten door het gebruik van software en openbare protocollen vatbaar worden voor storingen en virussen, zal de behoefte aan ondersteuning alleen maar groeien. Door gebruikers zelf de problemen te laten terugdraaien, kan de vraag naar ondersteuning in de hand gehouden worden. Overigens zegt het bedrijf nog aan een hersteloplossing voor deze apparaten te werken.
De starter levert in samenwerking met HP een aparte server voor ondersteuning van een netwerk met 25 tot honderd aangesloten PC's. De kosten voor het product Esupport Essentials worden per aangesloten apparaat berekend.
Previo kreeg tegelijk met zijn oprichting in april 2000 een notering aan de Nasdaq. Dit was mogelijk omdat het bedrijf voortkwam uit Stac. De nieuwe onderneming ontving dertig miljoen dollar aan reserves plus de technologie van het oude bedrijf, en meent daarmee een goede start te kunnen maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-25T00:00:00.000Z Redactie Computable