Intels processoren vinden weg in IBM-servers

IBM heeft een flink aantal nieuwe uitvoeringen gepland van de Netfinity en Numa-Q servers op basis van de jongste processoren van Intel. De snellere processoren moeten IBM een voorsprong geven op de concurrentie.

De Netfinity-servers krijgen uitvoeringen met Pentium III Coppermine en Pentium III Cascade chips met verschillende kloksnelheden. De Coppermine-uitvoering heeft 256 Kb en de Cascade 1 of 2 Mb cachegeheugen aan boord. Beide processoren betekenen een aanzienlijke prestatieverbetering van de Netfinity-servers, die tot nu toe andere Pentium III chips gebruiken. IBM is er erg op gebrand om deze snelle chips te gebruiken om de verkoop van PC-servers te verhogen nu de vraag naar mainframes schijnt af te nemen.
IBM gaat de Cascade uitvoering van de Pentium III ook opnemen in de Numa-Q servers. De nieuwe van vier processoren voorziene kaart levert met de Cascade Pentium III een 40 procent verhoging van de kloksnelheid en een 20 procent betere prestatie van de I/O-connectie dan de huidige kaarten, die gebaseerd zijn op de 500 MHz Pentium III Xeon. De nieuwe kaarten zijn compatibel met de huidige Numa-Q servers en presteren over het geheel 70 procent beter dan de huidige uitvoering.
IBM wil met de nieuwe uitvoering van de Numa-Q server hardware leveren voor het gebruik van grote Oracle gegevenspakhuizen, grote Siebel crm-systemen (customer relationship management) en erp-systemen van Peoplesoft, Baan en Sap R/3 systemen. Ook moet de hoge beschikbaarheid van de machines klanten aanspreken die moe zijn van het herstarten van Windows NT-servers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.