Weg vrij voor miljardendeal AT&T en Mediaone

AT&T heeft op aandrang van het Amerikaanse ministerie van justitie besloten zijn aandeel in de hoge-snelheid isp Road Runner van de hand te doen. Daarmee is de weg vrij voor de alliantie tussen AT&T en de Mediaone Group ter waarde van 58 miljard dollar.

Volgens de federale antitrust commissie kreeg het telecommunicatieconcern met het behoud van Road Runner een te dominante positie op de markt voor hoge snelheid Internet-technologie. AT&T kreeg Road Runner in handen nadat het een aandeel van 25,5 procent had genomen in Time Warner Entertainment. Met zijn aandeel in de andere belangrijke Internet-aanbieder Excite @Home, zou AT&T 75 procent van het hoge-snelheid kabelnetwerk in handen hebben en daarmee volgens de antitrust-commissie andere initiatiefnemers uit de markt drukken. "De afsplitsing van Road Runner voorkomt dat AT&T ongelimiteerde invloed krijgt bij het sluiten van overeenkomsten met de leveranciers van content voor de hoge snelheidsnetwerken," aldus assistent-rechter Klein.
In een reactie zegt AT&T het verzoek van de antitrust commissie voor afsplitsing van Raid Runner te hebben verwacht. "We zijn blij dat nu de weg is vrijgemaakt voor de fusie met Mediaone en we hopen de overeenkomst zo snel mogelijk af te ronden," aldus AT&T's raadsman Jim Cicconi. Ook de federale communicatie-commissie verwacht binnen enkele dagen zijn goedkeuring te verlenen aan de alliantie tussen AT&T en Mediaone. Deze commissie zal het telecommunicatieconcern waarschijnlijk wel vragen zijn programmadivisies Liberty Media en Rainbow Media Sports Holdings af te stoten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.