Bedrijfsleven beveiligt eigen website slecht

Niet minder dan drie op iedere vier websites van bedrijven zijn niet afdoende beveiligd. Bedrijven zouden meer moeten doen om hun aanwezigheid op Internet ongevoelig te maken voor inbraak en fraude, aldus advies- en onderzoeksbureau Gartner tijdens het congres Internet & E-Business in Parijs.

Vanaf 2003 zal het grootste deel van de fraude met kredietkaarten en - rekeningen zich afspelen via Internet, zo voorspelt het bureau. De noodzaak tot investeringen in beveiliging zal ASP's (Application Service Providers) en Managed Security Service Providers de wind in de rug geven, zo verwacht Gartner.
"Ondernemingen moeten beveiliging beschouwen als iets wat erbij hoort; ze moeten beveiligingsmaatregelen en -strategieën ontwikkelen met dezelfde snelheid, geestdrift en investeringen waarmee ze toepassingen voor e-business ontwikkelen", stelde John Pescatore, Vice President en Research Director bij Gartner in Parijs. In de haast om nieuwe producten op de beste manier op de markt te brengen wordt de beveiliging maar al te vaak 'vergeten', zo constateren de adviseurs. "Een naïeve houding, gezien de mogelijke omvang van verliezen door inbreuk op de beveiliging", aldus Pescatore.
"Criminelen vinden steeds nieuwe manieren om fraude te plegen en de beveiliging te schenden", aldus Pescatore. Het beveiligingsbeleid en -systeem van bedrijven moet volgens hem opgewassen zijn tegen de aanvalsdrang, inventiviteit en het enthousiasme van criminelen. "De eerste gebruikers van de nieuwe beveiligingstechnologie plukken nu al de vruchten. Ze hebben lagere kosten en toegenomen inkomsten en tegelijkertijd een minimaal beveiligingsrisico en een minimale kans op bedrijfsverstoring", aldus de Gartner-man in Parijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.