Nieuwe Amdahl-telg richt zich op San's

Amdahl maakt zich op voor een nieuwe rol in de markt voor San's (storage area network). De onlangs gevormde software-divisie van het bedrijf gaat zich toeleggen op een rol als onafhankelijke softwareververkoper en wil in die hoedanigheid een plaats in de wereldwijde 'San-top vijf' bereiken in 2003.

Amdahl, onderdeel van het Fujitsu-concern, neemt deze stap om de forse concurrentie in deze markt de baas te kunnen. Directeur Steven Murphy verwacht dat het nieuwe bedrijf concurrenten als Compaq aan kan door zeer 'schaalbare, open en gestandaardiseerde programmatuur' voor San's aan te bieden.
De nieuwe Amdahl-divisie zal volgens Murphy gaan optreden als een zeer zelfstandig bedrijf. "We zijn vrij om met welke klant, waar dan ook in de wereld te praten", aldus Murphy. Een beursgang is volgens hem een mogelijkheid om die zelfstandigheid te bestendigen.
Waarnemers rekenen erop dat realisatie van de doelstellingen de Amdahl-dochter zwaar zal vallen. Compaq en EMC vernieuwen hun aanbod in hoog tempo en voortdurend, IBM en Dell komen met hun producten steeds beter op een aanvaardbaar niveau.
Murphy voorziet op korte termijn nieuwe versies van de bestaande Amdahl-applicaties en storage management software. De vernieuwingen zullen vooral bestaan uit 'open capabilities' op bestaande producten als TDMF Storage Management, Sunrise Storage Application Recovery Management en En View Service Level Management. Deze producten krijgen nieuwe modules en andere toevoegingen ter vergroting van de mogelijkheden. Ook de schaalbaarheid zal op een hoger plan gebracht worden, tot duizenden gebruikers verbonden aan het netwerk.
Verder staan er bij de nieuwe Amdahl-dochter samenwerkingsverbanden op de rol met, tot dusver niet nader geduide leveranciers. Het Amdahl-bedrijf verwacht tevens een integratie met ondernemingsmanagementsystemen als Open View van Hewlett-Packard.
Voor komend jaar mikt Murphy op een groei naar een plaats in de top tien. "Ons doel is marktaandeel te vergroten en opnieuw omzetgroei te bereiken in de traditionele opslagmarkten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.