Variant op email-virus Melissa waart rond

Killer Resume, zo heet een nieuwe variatie van het Melissa-virus dat de kop heeft opgestoken. Volgens antivirus-software ontwikkelaar McAfee is het virus afgelopen vrijdag ontdekt in de computersystemen van minimaal tien grote Amerikaanse bedrijven.

Het virus is vooralsnog alleen binnen de Amerikaanse landsgrenzen waargenomen, met name in het midden van het land (Chicago en omgeving). Antivirus-kenners zijn er echter alles behalve gerust op dat het virus tot deze contreien beperkt blijft. De vraag is wat er dinsdag zal gebeuren, wanneer in Amerika iedereen weer aan het werk gaat. Maandag hebben werknemers in de VS en in Groot-Brittanië vrij vanwege een nationale feestdag.
Het virus wordt rondgestuurd als attachment bij een email-bericht. Het wordt afwisselen Resume.doc of Explorer.doc genoemd. Zoals ook al het geval was met de recentelijke plaaggeesten Iloveyou en varianten als Mother's Day en Newlove, stuurt het virus zichzelf na opening naar alle adressen in Microsoft Outlooks adresboek. Wanneer het bij de email gevoegde bestand eenmaal is afgesloten, begint het virus zijn destructieve arbeid: het wissen van bestanden op de harde schijf.
McAfee heeft het virus vooralsnog gelabeld als een "medium-risk" virus. Als het virus zich komende dinsdag toch snel verspreidt, zal het een "high risk" krijgen. De virusbestrijder adviseert gebruikers in elk geval verdachte attachments bij emails onmiddellijk en ongeopend te wissen. Ook is het verstandig geregeld antivirus-software te vernieuwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.