Realnetworks en Intel bieden 'streaming'

Realnetworks en Intel brengen een Internet media systeem, voorzien van mogelijkheden voor streaming, downloaden en afspelen van hoogwaardige Internet applicaties. Internetgebruikers met breedband connecties (200Kbps-500Kbps) kunnen met Realsystem8 en Realvideo8 bijna VHS-kwaliteitsvideo ervaren.

Voor televisie- en filmmakers betekent dit dat zij bijna dezelfde kwaliteit kunnen uitzenden over het Internet.
De strategische samenwerking tussen beide partijen voor de ontwikkeling van Internet video technologie, heeft hiermee zijn vruchten afgeworpen.
De Intel Streaming Web Video software bestaat onder meer uit nieuwe algoritmes die zorgen voor subtiele beeldovergangen en betere leesbaarheid van teksten en grafieken. De software profiteert bovendien van de gevonden instructies in de Pentium III processoren en zorgt voor betere multi-processor support. De efficiëntie van Realvideo8 zorgt voor een afname in de kosten voor bandbreedte.
Realsystem8 is door de hele industrie goed ontvangen. Onder meer Adobe, Akamai, Hewlett Packard, IBM, Intel, Silicon Graphics en Sun Microsystems hebben alle aangekondigd dit systeem te zullen ondersteunen.
Microsoft overigens heeft zijn onlangs aangekondige Mediaplayer 6.4 inmiddels ook beschikbaar en zegt minstens eenzelfde kwaliteit aan 'streaming informatie' via Internet te kunnen bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-30T00:00:00.000Z Redactie Computable