CA levert antwoord op emailvirussen

CA heeft een antwoord op de recente plaag van email-virussen. Het bedrijf zegt een product ontwikkeld te hebben dat 100 procent van de virussen 'in het wild' signaleert en op deze manier bedrijfsnetwerken beschermt tegen potentiële schade.

De anti-virusoplossing, Inoculatit genaamd, maakt deel uit van CA's Unicenter TNG Framework, hetgeen virusprotectie in netwerkomgevingen biedt. Dit product beveiligt alle bedrijfskritische middelen van computers tot mainframe.
De aanpassing van Inoculateit, is ontwikkeld om de verspreiding van emailwormen waaronder het 'I-love-you'-virus, te helpen voorkomen. De aanpassing beschermt computergebruikers tegen deze virussen door de toepassing van scanningstechnieken, waarmee nieuwe aanvallen op te sporen zijn. Bedrijven kunnen bestandstypen tegenhouden die virusmakers gewoonlijk gebruiken om emailsystemen binnen te dringen. Zowel 'I-love-you' als 'Spammer' hebben het bestandstype 'VBS' gebruikt om hun aanvallen uit te voeren. Inoculateit voorkomt dat virussen met dit bestandstype in de toekomst schade kunnen veroorzaken. Volgens het Amerikaanse researchbedrijf Computer Economics hebben het 'I-love-you'-virus en zijn varianten ongeveer 6,7 miljard dollar schade veroorzaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.