Portugese bekabelaar kiest voor Microsoft

Microsoft gaat een samenwerkingsverband aan met de Portugese bekabelaar TV Cabo. TV Cabo, een dochteronderneming van Portugal Telecom, gaat het Microsoft televesie platform gebruiken voor het aanbieden van interactieve televisiediensten in Portugal.

Naast een Internet-kastje om mee te surfen krijgen de Portugese kabelgebruikers op deze manier toegang tot video op bevel, elektronisch winkelen, online-bankieren, en andere financiële services die zijn verbonden aan het Microsoft Platform. De bekabelaar hoopt voor 2005 één miljoen gebruikers te winnen voor deze diensten.
Met deze overeenkomst heeft Microsoft mogelijk een voet tussen de deur op het gebied van interactieve digitale televisiediensten in Europa. De Europese Commissie bekijkt deze overeenkomst met argusogen, omdat het bang is voor een dominantie van de softwaregigant op het televisie-aanbod via de kabel in Europa. Vorige week kwam de Commissie met een lijst bezwaren tegen de voorgenomen acquisitie van een pakket aandelen in het Engelse kabelbedrijf Telewest Communications door Microsoft. EC commissaris Mario Monti liet weten bezorgd te zijn dat Microsoft Telewests' technologiekeuze kan beïnvloeden. Microsoft heeft aandelen in de Engelse kabeloperators, Cabel & Wireless Communications en NTL, die kortgeleden hebben besloten te fuseren. Ook bezit Microsoft 7 procent van United Pan Europe Communications. Dit bedrijf gaat interactieve televisiediensten aanbieden met Microsofts televisie platform.
De interactieve televisiemarkt wordt nu voornamelijk gedomineerd door gevestigde bedrijven zoals Open TV en Canal Plus SA, wiens software al in miljoenen Internet-kastjes is opgenomen. Hoewel Microsoft een nieuwkomer is op dit gebied, hoopt het bedrijf door middel van samenwerkingsverbanden met netwerk operators als TV Cabo, de voordelen van uitgebreide TV services wereldwijd te verspreiden. "Tv Cabo's leiderschap in het ontwikkelen van kwalitatieve TV services en haar keuze voor het Microsoft TV Platform, illustreert een groot vertrouwen in ons platform", zegt Phil Goldman, vice-president van de TV Platform groep bij Microsoft. Ook Jose Graca Bau, ceo van TV Cabo, zegt blij te zijn met de overeenkomst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-02T00:00:00.000Z Redactie Computable