CA en Vetronix in wagenparkbeheer op afstand

Computer Associates en Vetronix hebben een bèta versie uitgebracht van een systeem dat gedetailleerde informatie verzamelt over individuele voertuigen, waar ook ter wereld ze in gebruik zijn.

Naast het volgen van factoren als brandstofgebruik, rijsnelheden, oliedruk en kilometeraantallen, is het management-systeem ook in staat de voertuigen geografisch te lokaliseren en op afstand een diagnose te stellen bij pech onderweg.
Het Unicenter TNG Fleet Management System, zoals het product is gaan heten, kan ook bijhouden of een voertuig zich buiten een geautoriseerd gebied bevindt of van een afgesproken route is afgeweken. "Met Unicenter TNG Fleet Management System kunnen grote wagenparken centraal en op proactieve wijze worden beheerd. Managers kunnen met deze informatie betere beslissingen nemen", aldus Nigel Turner, CA's senior vice-president business management. "Het gehele wagenpark is nu naadloos te integreren in één systeem, waardoor het concurrentievermogen toeneemt." Turner verwacht dat dit systeem de operationele kosten van transportondernemingen verlaagt en daarnaast een positief effect heeft op de veiligheid en de klantenservice. Een aantal transportondernemingen, verhuurbedrijven en overheidsdiensten maakt op dit moment al gebruik van het systeem.
Vetronix, dat bekend staat als een toonaangevende aanbieder van diagnostische technologie voor voertuigen, heeft veel kennis van 'on board'-systemen. Het bedrijf levert nu al hardware en software om het gedrag van voertuigen bij te houden. Toegevoegde waarde van Unicenter TNG is dat deze informatie nu opgenomen is in één grote beheersapplicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-02T00:00:00.000Z Redactie Computable