SAP reorganiseert software-ontwikkeling

Het Duitse SAP maakt bekend dat het de divisie voor ontwikkeling van software gaat opsplitsen in een afdeling voor innovatie, onderhoud en bijproducten. Hiermee hoopt het bedrijf de ontwikkeling van nieuwe Internet-gerelateerde producten te versnellen.

Tegelijkertijd verwacht het bedrijf dat het minder aandacht hoeft te besteden aan zijn huidige kernactiviteit, de ontwikkeling van het ERP-pakket R/3.
De opsplitsing heeft onder andere verregaande gevolgen voor de organisatiestructuur van het bedrijf in Duitsland. Het eigenlijke productaanbod van het bedrijf verandert minder sterk. Wel wordt algemeen aangenomen dat het bedrijf nu meer de nadruk kan leggen op het nieuwe Internet-product My.sap.com. In het eerste kwartaal zijn al honderd contracten getekend met ondernemingen voor het gebruik van My.sap.com. Dat leverde een omzet op van tachtig miljoen euro, ongeveer 22 procent van de kwartaalomzet uit softwarelicenties.
Het besluit van SAP om de organisatiestructuur om te gooien is mede ingegeven door de concurrentie die het in Waldorf gevestigde bedrijf ondervindt van Oracle. Vooral op het gebied van Internet-gerelateerde producten zijn de twee bedrijven in hevige strijd verwikkeld. Op de Amerikaanse Nasdaq is afgelopen vrijdag positief gereageerd op het besluit van SAP. Het aandeel steeg met ruim 5 procent tot 48,50 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.