Palm neemt website Anyday.com over

Palm, ontwikkelaar van de gelijknamige handheld-PC's, heeft Anyday.com overgenomen. Dit bedrijf exploiteert een website, waar consumenten onder andere een dynamische agenda op Internet kunnen bijhouden. Integratie van deze dienstverlening met de Palm kan het gebruik van handheld-PC's een nieuwe impuls geven.

Anyday.com biedt een online 'personal information manager' aan. Centraal staat de agendafunctie, maar even zo belangrijk zijn de adressenlijsten, de mogelijkheden om 'to do'-lijstjes bij te houden en dergelijke. Ook is het mogelijk om groepsagenda's in te richten en alarmering rond gebeurtenissen in te stellen.
Terwijl het nu al mogelijk is om een Palm V met de website van anyday.com te synchroniseren, is het de bedoeling dat de functionaliteit van deze website uiteindelijk volledig geïntegreerd gaat worden met de Palm-software.
Met de overname van Anyday.com probeert Palm een antwoord te geven op de bedreigingen die mobiele apparatuur als WAP-telefoons, PocketPC's en het toekomstige Symbian voor de positie van het bedrijf inhouden. Het bedrijf heeft momenteel circa 70 procent van de markt voor handheld-systemen in de markt. Met name WAP-telefoons vormen in Europa een belangrijke bedreiging voor dit marktaandeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.