Sybase richt zich op mobiele toepassingen

Om meer aandacht te kunnen schenken aan databaseproducten voor mobiele toepassingen, heeft Sybase voor dit marktsegment een nieuwe dochteronderneming opgericht, Ianywhere Solutions, geheten.

Doelstelling van deze volle dochter is het ontwikkelen van producten en diensten gericht op mobiele, draadloze transacties. Het bedrijf probeert de nieuwe onderneming bovendien zo te positioneren dat de activiteiten nauw aansluiten bij de rol die Sybase voor zich weggelegd ziet bij het ontwikkelen van bedrijfsportalen.
Ianywhere Solutions staat onder leiding van Terry Stepien, die tot voor kort de Mobile and Embedded Computing-divisie van Sybase onder zijn hoede had. Deze divisie is in zijn geheel overgegaan naar de nieuwe dochteronderneming.
Sybase heeft daarnaast besloten vijftig miljoen dollar te stoppen in een innovatiefonds. Doel van dit fonds is startende bedrijven te ondersteunen die een technologie of product ontwikkelen dat aansluit bij de activiteiten van Sybase. Eerste projecten die mede gefinancierd worden, zijn Logonhealth en Mainstreet Networks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.