Akamai in prestatieverbetering websites

Akamai Technologies , een Amerikaans bedrijf met een netwerk van tweeduizend Internet-servers dat kopieën van websites opslaat, brengt een nieuw routeringsproduct onder de naam Firstpoint op de markt.

'Firstpoint' is ontwikkeld om bedrijven met grote websites een efficiënter transport van informatie naar achterliggende datacentra te bieden.
De technologie in het nieuwe product controleert Internet op opstoppingen, vertragingen en informatieverlies en verstuurt informatieaanvragen naar het meest geschikte datacentrum. Op deze manier moet het product een prestatieverbetering van websites realiseren. Akamai gaat met Firstpoint de strijd aan met het Cisco product 'Distributed Director', een hardware-systeem dat min of meer dezelfde oplossing biedt.
George Kurian, vice-president van het nieuwe product bij Akamai: "Het is de bedoeling dat Firstpoint de conventionele oplossing, waarbij net zolang contact gezocht met een datacentrum totdat er een connectie is gemaakt, gaat vervangen. Ons systeem verleent pas toegang tot een website nadat de meest efficiënte route van de te versturen informatie duidelijk is. Hoewel al het dataverkeer via Akamai loopt, betekent niet dat websites aangeklikt moeten worden voordat een nieuwe route wordt toegewezen zoals dat bij sommige werklastverdelers gebeurt. Het betekent wel dat lokale werklastverdelers worden genegeerd om opstopping in datacentra te minimaliseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.