Scaramea in financiële diensten via Internet

Verzekeraar Achmea gaat via zijn Internetpoot Scaramea online financiële diensten vergelijken. Scaramea heeft hiertoe drie aanbieders van financiële marktinformatie overgenomen: IFC, Maxima en FinanceSelect. Hoeveel Scaramea voor de bedijven neertelt, is niet bekend.

Met de vergelijkingswebsite, die Mrfinch gaat heten, wil Scaramea de grootste onafhankelijke marktplaats worden voor vergelijkingen van financiële producten en aanverwante diensten. Zo wil Scaramea rekenmodules aanbieden en mogelijkheden scheppen om offertes aan te vragen. Consumenten zullen advies, koersinformatie, fiscale informatie, productinformatie en een discussieforum aantreffen op de nieuwe website. Scaramea zegt zich te willen richten op intermediairs, consumenten en verzekeraars.
IFC is een ontwikkelaar van financiële vergelijkingssoftware voor de assurantie tussenpersoon en verzekeraars. Maxima ontwikkelt dergelijke software voor de zakelijke hypotheekmarkt. Financeselect richt zich met name op beleggen, sparen, lenen, hypotheken en pensioenen. Scaramea is voor meer dan 90 procent in handen van verzekeraar Achmea (bekend van onder andere Centraal Beheer, Zilveren kruis en FBTO) en was al aanbieder van Internetdiensten als aanbieder NokNok, als inkoopcombinatie Nokdown en via de Internet-winkel Shop.nl. Begin dit jaar heeft het bedrijf Internet-consultancybedrijf Clockwork ingelijfd. Scaramea bouwt zijn core-business rond de het op elektronische handel gerichte advies van Clockwork, de vergelijkingswebsite van Mrfinch en rond 'e-learning', een nieuwe activiteit die het bedrijf in de zomer op de markt zegt te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.