MS rondt koop belang Telewest binnenkort af

Steve Ballmer zei dinsdag tijdens een bezoek aan Wenen dat Microsoft snel de aankoop van een aandeel van 30 procent in het Britse kabelbedrijf Telewest zal afronden. Ook blijft de topman optimistisch over de rechtszaak.

Mocht rechter Thomas Penfield Jackson inderdaad besluiten tot een splitsing van het softwarebedrijf om een herhaling van monopoliemisbruik te voorkomen, dan zal Micorsoft dat vonnis in hoger beroep met succes aanvechten, aldus de Microsoft-topman.
Ballmer zei te verwachten dat de overeenkomst met Telewest snel kan worden afgerond. Telewest is in gesprek met UPC over een fusie. Microsoft heeft al een belang van 7 procent in UPC en de Europese Commissie vreest dat Microsoft op deze manier wel een erg dikke vinger in de pap krijgt bij het aanbieden van kabeldiensten. Het ligt dan immers nogal voor de hand dat de software voor de settop-boxen die via de televisie en de kabel toegang kunnen geven tot Internet, van Microsoft komt zonder dat andere aanbieders enige kans maken.
De algemene verwachting is dat rechter Jackson woensdag het Amerikaanse ministerie van justitie zal volgen in de eis om Microsoft op te splitsen in twee delen. Eén bedrijf moet zich exclusief bezighouden met het besturingssysteem Windows, het andere met op Windows draaiende software zoals Office en de Internetbrowser Explorer. Microsoft zelf ziet daar niets in. "We verwachten nog steeds dat wij uiteindelijk gelijk zullen krijgen bij de belangrijkste eis bij ons hoger beroep dat we één bedrijf blijven en nieuwe mogelijkheden in Windows mogen inbouwen", zei hij. Dat de consument wellicht beter af is bij een striktere scheiding tussen besturingssysteem en applicaties, is volgens Ballmer absoluut niet waar. "Een splitsing ons bedrijf zou slecht zijn voor onze aandeelhouders, maar nog veel en veel slechter voor onze klanten", aldus de topman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable