Cisco en General Electric samen in netwerken

General Electric Industrial Systems, een onderdeel van General Electric, en Cisco gaan samen netwerken ontwikkelen voor 'gewone' fabrieken. De joint-venture, GE Cisco Industrial Networks, moet systemen ontwikkelen voor de communicatie tussen (hoofd)kantoren en de werkvloer.

Volgens topman Lloyd Trotter van General Electric Industrial Systems hebben veel bedrijven inmiddels wel online verbindingen tussen hun kantoren onderling, met hun partners en met hun klanten, maar gaapt er nog een digitale kloof met de werkvloer. En dat is, aldus Trotter, toch uiteindelijk de plaats waar het allemaal gebeurt.
Volgens Charles Giancarlo van Cisco krijgen de hoofdkantoren nu meestal nog altijd maar een keer per week of zelfs per maand vanuit de fabrieken rapporten over de feitelijke productie. Met de nieuwe systemen moet informatie real-time via Internet beschikbaar komen, zodat veel directer kan worden ingespeeld op de vraag.
Veel grote bedrijven hebben op steeds meer plaatsen overal ter wereld fabrieken staan en klanten verlangen steeds meer maatwerk en just-in-time leveranties om grote voorraden in dure opslagplaatsen in bijvoorbeeld steden te voorkomen. Met de joint-venture denken General Electric en Cisco de daarvoor benodigde technologie te kunnen leveren. Financiële details over de nieuwe joint-venture zijn niet bekend gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable