Jackson velt woensdag nog oordeel in MS-zaak

Rechter Thomas Penfield Jackson velt waarschijnlijk woensdag laat op de dag een definitief het vonnis in de antitrustzaak tegen Microsoft. Gisteren deed de software-onderneming nog een allerlaatste poging om de rechter af te laten zien van een verplichte opsplitsing van het bedrijf.

Dit voorstel hebben de aanklagers aangedragen om de monopoliepositie van Microsoft aan te pakken.
Microsoft kwam dinsdag een dag eerder dan verwacht met zijn antwoord. Dit was volgens sommige analisten een teken dat het bedrijf genoeg heeft van de langdurige marteling die momenteel gaande is. Ook kan het zijn dat Microsoft verwacht geen goede zet meer te kunnen maken in deze rechtszaak en alvast zijn energie richt op een hoger beroep. Zelf noemt het bedrijf een mogelijke opdeling een "kosmetische ingreep, die niet de fundamentele oorzaak weghaalt."
Hoe negatief dat vonnis voor Microsoft ook uit mag vallen - de verwachting is dat Jackson inderdaad beslist tot een opsplitsing van de onderneming - het zal in ieder geval een bepaalde vorm van duidelijkheid scheppen. Bill Gates en Steve Balmer kunnen hun leger advocaten dan immers het juridische slagveld insturen met de opdracht de schade zoveel mogelijk te beperken. De juristen hebben vanaf dat moment weer alleen te maken met keiharde feiten, want 'hetgene-dat-rechter-Jackson-misschien-wel-zou-kunnen-gaan-beslissen' is dan geen enkele factor meer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.