IT-giganten samen in asp-diensten voor mkb

Microsoft, hardwareproducent Compaq en kabel- en telecommunicatie-onderneming Cable & Wireless hebben gedrieën een strategische alliantie gesloten voor de levering van asp-diensten (application service provider) aan het midden- en kleinbedrijf.

Klanten in de VS en het Verenigd Koninkrijk kunnen voor een vast maandelijks bedrag software als Microsofts Office Suite 'huren' via Internet. Deze lease-constructie bespaart kleinere ondernemingen geld doordat eigen installatie en onderhoud van computersystemen en bedrijfssoftware een dure zaak is.
In de loop van het volgend jaar bieden de bedrijven de diensten ook aan in de rest van Europa en in Azië. Ook de software wordt uitgebreid met niet nader benoemde mobiele software.
Volgens de overeenkomst zal Microsoft zorgen voor de marketing, de software en de ondersteuning en stelt het de faciliteiten en het personeel beschikbaar van zijn zijn Mpsc-laboratoria (Microsoft partner solutions center).
Medewerkers van Compaq en C&W werken al langer samen in het kader van een gemeenschappelijke investering van vijfhonderd miljoen dollar die beide bedrijven hebben gedaan in de gezamenlijke ontwikkeling van wereldwijde e-handelsdiensten. De overeenkomst met Microsoft is een volgende stap op deze route, die in november vorig jaar door C&W en Compaq werd uitgestippeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.