Plannen rond B2B IT-marktplaats IBM bekend

IBM zet samen met zes technologiebedrijven een Internetmarktplaats op voor onderlinge handel van hardware. Ook leveranciers en afnemers krijgen toegang tot dit netwerk. Naast IBM doen Matsushita, Toshiba, LG, Nortel Networks, Solectron en Seagate mee.

De joint-venture krijgt de naam e2open.com en moet computerfabrikanten en -verkopers de mogelijkheid bieden hun producten en diensten aan te bieden aan aangesloten ondernemingen. De bedrijven nodigen andere bedrijven uit om mee te doen. Volgens geruchten zou Philips toe willen treden tot de marktplaats.
De nieuwe marktplaats is niet de enige in zijn soort. In mei kondigden twaalf andere technologiebedrijven, waaronder Compaq, Hewlett-Packard, Gateway, AMD, Hitachi, Infineon, Samsung, Western Digital, NEC, Quantum, SCI Systems en Solectron een high-tech exchange te starten onder de naam ehitex.com. E2open.com moet de inkoopkosten van de deelnemende bedrijven met 15 procent verlagen. De ondernemingen besteden nu jaarlijks gezamenlijk 160 miljard dollar aan onderdelen en computerdiensten. In het eerste jaar van zijn bestaan verwachten de deelnemers een 'virtuele' omzet via de marktplaats te behalen van één miljard dollar. Ook E2open.com is opgezet om de kosten te drukken.
De initiatiefnemers hebben ook beursplannen met de marktplaats. Al in 2002 willen zij hun aandelen naar de markt brengen. De waarde van de joint venture wordt bij de start rond de tweehonderd miljoen dollar geschat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.