Professor hekelt dure Engelse Umts-licenties

Professor Nicholas Negroponte van het Massachusets Institute of Technology heeft scherpe kritiek geuit op de Britse veiling van de nieuwe mobiele-telefonfrequenties, die ruim een maand geleden plaatsvond en het onverwachte recordbedrag van 22,5 miljard pond opbracht.

Negroponte, een van de bekendste cyber-goeroes, noemt dit 'het een poot uitdraaien van de Britse kinderen en kleinkinderen', zo zei hij in Londen tijdens een reclameconferentie.
Consument krijgen in de toekomst een rekening van ongeveer duizend dollar per telefoon. De professor had graag gezien dat gegadigden voor de licenties gekozen waren op basis van hun vermogen om de consument tegen de laagste prijs te bedienen, of het vermogen om de infrastructuur het meest adequaat te installeren.
De eerstkomende veilingen zijn in Duitsland, Nederland en Frankrijk, die al hebben besloten de kwaliteit van de mededingers zwaar te laten meewegen bij de toekenning van de licenties. Het Britse Ministerie van Handel en Industrie reageerde deze week in de Financial Times dat het ministerie in het verleden ervan beschuldigd is licenties te goedkoop te hebben verkocht. Een mogelijke oplossing zou volgens deskundigen zijn om franchise in te bouwen. Uitbatende bedrijven moeten in deze constructie een percentage van hun winst afdragen. Dit heeft als voordeel dat het percentage aan de omstandigheden aa te passen is en een lage initiële investering vraagt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-08T00:00:00.000Z Redactie Computable