Groei van Internet-economie is fenomenaal

De groei van de Internet-economie in de VS lag vorig jaar met 11 procent drie keer zo hoog als de totale Amerikaanse bedrijvigheid. "En wij verwachten dat deze robuuste aanwas de komende jaren voortzet", zegt professor Andrew Whinston van de Universiteit van Texas.

Hij onderzoekt samen met collega Anitesh Barua de ontwikkelingen van de Internet-economie. Het jongste onderzoek is het derde sinds juni 1999.
De studie, te vinden ophttp://www.internetindicators.com, laat zien dat de Amerikaanse online-economie werk biedt aan 2,476 miljoen mensen. Dat is meer dan in bijvoorbeeld de branches verzekeringen, communicatie en nutsvoorzieningen. In 1999 steeg de totale omzet in de Internet-economie naar 523,9 miljard dollar. Het onderzoek, gesponsord door Cisco, laat zien dat het meeste geld wordt verdiend door bedrijven die zorgen voor de infrastructuur (zoals Cisco). Een bovengemiddelde omzetgroei is ook te zien bij isp's en softwareleveranciers.
Opvallend is verder dat de omzet per werknemer bleef toenemen, doordat ondernemingen Internet gebruiken om de productiviteit van werknemers te vergroten en de operationele handelingen in het bedrijf doelmatiger te maken. Het gevolg is dat de omzet per werknemer eind 1999 met 19 procent was gestegen ten opzichte van eind 1998. Het onderzoek is gebaseerd op gegevens van meer dan tweeduizend Amerikaanse bedrijven waarvan de complete omzet, of een deel ervan, Internet-gerelateerd is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.