Klein: Snel hoger beroep Microsoft

Joel Klein, chef antitrust-zaken bij het openbaar ministerie van de VS, vindt het belangrijk dat de Supreme Court snel de hoger-beroepszaak aanneemt in de Microsoft-kwestie. Dat schept tenminste spoedig duidelijkheid.

Klein zei dit op de wekelijkse persconferentie van minister van justitie Janet Reno, bij wie hij aanschoof. De dag nadat rechter Jackson beval Microsoft op te splitsen in twee Baby-Bills. Dit krijgt pas zijn effect nadat de hoogste rechter zich hierover heeft uitgesproken. In tussentijd moet Microsoft, binnen 90 dagen, een lijst met gedragsregels voorleggen en zich daarnaar gaan gedragen.
Klein meent dat de onzekerheid zo kort mogelijk moet duren en hoopt dat de rechtsgang meteen naar de Supreme Court leidt. Hij meent dat begin 2001 dan een ultiem eindoordeel valt. De verwachting is echter dat Microsoft via lagere rechters de beroepsgang wil volgen om zo meer tijd te winnen. William Neukom, huisadvocaat van Microsoft, kondigde al aan meer te zien in de Court of Appeals en zei dat de directe gang naar de Supreme Court niet gebruikelijk is. Daar heeft hij gelijk in, dat is nog maar een keer eerder gebeurd: in 1974 bij de splitsing van AT&T in de diverse Baby-Bells.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.