Londense beurs verkoopt eigen handelssysteem

De Londense goederen- en termijnmarkt Liffe (London International Financial Futures and Options Exchange) wil zijn handelssysteem verkopen aan vergelijkbare beurzen in de wereld. Liffe heeft daartoe een samenwerking opgezet met Battery Ventures, de Blackstone-groep, Cap Gemini en Ernst & Young.

Liffe ontwikkelde zelf het systeem, dat onder de naam Connect door het leven gaat. Het systeem biedt functionaliteit om orders geautomatiseerd af te handelen. Het is voor het eerst dat een beurs zijn systeem te gelde maakt.
Battery en Blackstone, Amerikaanse investeringsmaatschappijen uit respectievelijk Boston en New York, steken ieder dertig miljoen pond (ruim honderd miljoen gulden) in een onderneming die met dit doel wordt opgericht. Mogelijk neemt ook dienstverlener Cap Gemini een belang. Dit bedrijf zorgt voor kennis van Europese beurssystemen, ontwikkelingsexpertise, mogelijkheden voor technische ondersteuning en een verkoopstaf, die na de overname van Ernst & Young praktisch wereldwijd actief is. Liffe houdt zich verder alleen bezig met de handel in futures en opties faciliteren.
Oliver Curme van Battery meldt dat gesprekken met geïnteresseerde beurzen gaande zijn. Volgens Curme mikt Liffe Technology met name op grote beurzen als de Chicago Mercantile Exchange en het New Yorkse Nymex.
Volgens Curme kan de stap van de Londense beurs een revolutie in de internationale goederen- en termijnhandel betekenen. Met de beschikbare technologie kan de handel worden losgeweekt van de bestaande markten waar commodities als gas en olie worden verhandeld. Ook ontstaan er volgens hem mogelijkheden voor handel in compleet nieuwe 'futures' als processoren, plastic en scheepscapaciteit. Er bestaat wereldwijd ongeveer zeventig goederen- en termijnmarkten.
Het Connect-systeem koppelt zelfstandig vraag en aanbod en maakt de geautomatiseerde afhandeling van tweeduizend orders per seconde mogelijk. In Londen gaat naar verluidt dagelijks gemiddeld 226 miljard pond door Connect.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.