Corel snijdt fors in personeelsbestand

Softwaremaker Corel snijdt fors in zijn personeelsbestand. Ongeveer een vijfde van het totaal aantal banen van 320 komt te vervallen. Het Canadese bedrijf wil met deze stap zijn vaste kosten met veertig miljoen dollar per jaar terugbrengen.

Het is alle hens aan dek momenteel bij Corel. Topman Michael Cowpland doet het dit jaar zonder salaris om zijn steentje in het herstel bij te dragen en het goede voorbeeld te geven.
Corel, gevestigd in Ottawa, is bekend van Word Perfect en maakt verder programmatuur voor grafische toepassingen. Ook is het bedrijf actief op de Linux-markt. Het brengt zijn eigen Linux-distributie uit, die sinds kort ook te gebruiken is voor servers.
Het bedrijf verkeert in financiële problemen sinds de overname van Inprise/Borland mislukte. Corel rekende erop gebruik te kunnen maken van de kasreserves van dat bedrijf, goed voor bijna 240 miljoen dollar. In april meldde Corel dat een bankroet binnen negentig dagen dreigde, als de overname zou mislukken en geen alternatieven werden gevonden. Kort geleden leverde de verkoop van aandelen aan de investeringsmaatschappij Canaccord Capital dertig miljoen Canadese dollar (zo'n 46 miljoen gulden) op.
In de plannen die gisteren bekend werden gemaakt, maakt Corel niet duidelijk waar de banen zullen vervallen. Eerder al liet financieel-directeur John Blaine weten dat een mogelijke banenreductie geen gevolgen zou hebben voor de Linux-plannen. Het bedrijf hoopt dat het open-source besturingssysteem het succes van Word Perfect door Office van Microsoft verpulverd nieuw leven inblaast.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable