AOL verhindert aanbieding Deutsche Telekom

Een rechter in Keulen heeft Deutsche Telekom verboden om gratis Isdn-surfen in het binnenland op zon- een feestdagen aan te bieden. Dat is het resultaat van een rechtszaak die AOL Duitsland heeft aangespannen, in de steeds heviger wordende concurrentiestrijd tussen de nummers een en twee van de Duitse Internet-aanbieders.

Deutsche Telekom, moederbedrijf van T-Online, de grootste Duitse en Europese provider, gaat in hoger beroep. T-Online geniet brede steun onder het in Duitsland surfende publiek, dat al snel sterk afwijzend reageerde op de als kleinzielig ervaren stap van AOL. Vanaf 1 juni biedt Deutsche Telekom gratis Internet-toegang aan op een aanbiedersmarkt, die sinds een half jaar sterke prijsbewegingen laat zien.
De reden voor AOL's stap naar de rechter is duidelijk. Het gratis surfen op vrije dagen maakt het abonnement zo'n dertig mark per maand goedkoper voor een surfer die bijvoorbeeld tien maal per dag inlogt. Dit tarief van Deutsche Telekom is alleen van toepassing op abonnees die surfen via T-Online. Voor andere isp's is deze constructie niet beschikbaar, waardoor er sprake is van concurrentievervalsing. De rechter gaf AOL hier gelijk in.
De Duitse toezichthouder op de telefoontarieven heeft intussen scherp geprotesteerd tegen de uitspraak van de rechter. Het orgaan heeft namelijk de speciale tarieven van Deutsche Telekom goedgekeurd, inclusief het gratis surfen als onderdeel van een zogenaamd XXL-tarief. Voor Internet-toegang volgens dit tarief betaalt de consument bij Deutsche Telekom 14,90 mark, terwijl een 'normaal' tarief zonder gratis gebruik 9,90 mark per maand kost.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.