eBay en Wells Fargo testen e-cheque

Internet-veiling eBay en de bank Wells Fargo introduceren de elektronische cheque als online betaalmiddel. Het betaalsysteem, geleverd door Billpoint, moet zorgen voor meer online transacties. Billpoint geeft ook betaalgarantie.

Een kleine groep van testverkopers werkt nu met de elektronische cheque ('electronic check', EC) op eBay en biedt de betaaloptie aan winnende bieders. Gedurende de zomer zal het EC-systeem aan alle verkopende partijen op eBay worden aangeboden, mits de tests goed verlopen.
Het gebruik van de EC gaat op vergelijkbare wijze als dat van papieren cheques. Op een beveiligd document moet de rekening-informatie ingevoerd worden, samen met een tweede identificatie in de vorm van rijbewijs en leeftijd of sofi-nummer. Na bevestiging van de gegevens geeft het systeem een seintje aan Billpoint. Na drie werkdagen kunnen de goederen verstuurd kunnen worden. Tijdens de pilot-periode bedragen de kosten voor de verkoper ongeveer 75 cent per transactie. Na 31 juli 2000 worden de definitieve transactiekosten bekendgemaakt.
Uit onderzoek van Wells Fargo blijkt dat nu 80 procent van de online veilingtransacties per reguliere post worden afgehandeld. Veel Internet-gebruikers zijn huiverig om creditcard-informatie te verzenden via Internet, als ze al een creditcard hebben. Daarnaast zijn er nog veel online verkopende partijen die geen ondersteuning bieden voor creditcard-transacties, omdat dit te duur is.
De tijd die verstrijkt voordat de transactie via de offline methodes werkelijk is afgerond, varieert van enkele dagen tot weken. De elektronische cheque is sneller en veiliger. Of hij in Europa kans van slagen heeft, lijkt twijfelachtig, aangezien Europeanen minder met een creditcard betalen dan Amerikanen, en er bovendien meer aantrekkelijke alternatieve betaalvormen voorhanden zijn dan in de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.