AOL timmert IM verder dicht ondanks klachten

America Online heeft een nieuwe IM-concurrent (Instant Messaging) buitengesloten van zijn AIM-dienst (AOL Instant Messenger). De software van Internet-starter Odigo is door AOL afgesloten van interoperabiliteit met AIM.

Tien dagen geleden introduceerde het jonge bedrijf de Odigo Messenger 2.5, waarmee gebruikers ook berichtjes konden zenden naar vrienden met AIM of ICQ (ook eigendom van AOL).
De actie van AOL komt op een moment dat de AIM-dienst onderwerp is van een heftige discussie omtrent de fusie tussen AOL en Time-Warner. Een groep van 43 bedrijven, waaronder Odigo, diende vorige week een klacht tegen AOL in bij de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC). De bedrijven willen dat de AIM-dienst wordt meegewogen bij de besluitvorming over de fusie tussen AOL en mediabedrijf Time-Warner. In de toekomst zal IM namelijk ook gebruikt worden voor het leveren van inhoud, en niet alleen voor het op en neer sturen van allerlei kattebelletjes. In zo'n geval zou het een slechte zaak zijn als de IM-markt wordt beheerst door één onderneming - die bovendien duidelijk monopolistisch gedrag vertoont, zo blijkt uit het blokkeren van de AIM-dienst voor interoperabiliteit met concurrerende IM-diensten.
Odigo doet vooralsnog een beetje lacherig over de reactie van AOL. Omdat America Online steeds heeft gezegd alleen grote, belangrijke concurrenten af te sluiten van interoperabiliteit - zoals Cmgi's Tribal Voice, Microsoft en Prodigy - stelt het jonge Internet-bedrijf dat het nu blijkbaar al tot de 'grote jongens' behoort.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.