Intel helpt bij integratie Bluetooth in Win

Intel en Microsoft willen in de eerste helft van 2001 een samenwerkingsverband aangaan om Bluetooth-ondersteuning te integreren in het Windows-besturingssysteem. Ook werken beide bedrijven aan een standaard voor PC-platformen die ten goede moet komen aan de ontwikkeling van Bluetooth-desktops en -laptops.

Intel zegt hard te werken aan de ontwikkeling van Bluetooth-software en -hardware. Volgens dit concern maken de software- en hardware-producten behalve bestandstransformatie ook synchronisatie tussen apparaten en ondersteunende 'dial-up' netwerken mogelijk. De software, die de Bluetooth 1.0 specificatie ondersteunt, is compatibel met Windows 98 en 2000.
"Onze hardware- en software-oplossingen moeten in de toekomst voorzien in applicaties die de Bluetooth draadloze technologie kunnen ondersteunen", zegt Frank Spindler, vice-president van Intels Architecture Group en General Manager bij de Mobile Platforms Group. Naast het partnerschap met Microsoft werkt Intel op Bluetooth-gebied samen met enkele grote PC-bedrijven.
De drijvende kracht achter de Bluetooth 1.0 specificatie is het Intel Bluetooth Development team. Dit team heeft tevens de Bluetooth softwarecode ontwikkeld die overeenkomt met de 1.0 specificatie voor Intels softwaresuite-in-ontwikkeling. Het bedrijf ontwikkelt verder geïntegreerde hardware- en software-oplossingen om mobiele PC-platformen te verbinden met het draadloze Bluetooth. Ook deze oplossing is compatibel met Windows 98 en 2000.
Motorola heeft tijdens het Bluetooth gebruikerscongres in Monte Carlo zijn eerste serie Bluetooth-gebaseerde producten aangekondigd. Nokia en Ericsson kondigden eerder al producten aan. Bij Motorola gaat het om onder meer een 'handsfree carkit' en een modemkaart voor de PC. Deze kaart maakt het mogelijk om informatie uit te wisselen met andere apparaten. Analisten zien in Motorola's aankondiging het definitieve bewijs dat het Amerikaanse bedrijf zich aan de van oorsprong Europese Bluetooth standaard heeft gecommitteerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.