Navision alleen met Microsoft-architectuur

Navision verwacht begin volgend jaar zijn erp-software voor het middensegment geschikt te hebben gemaakt voor Wap-apparatuur.

De komende versies van Navision Financials, 2.6 en hoger, zullen bovendien werken met Microsofts Biztalk-architectuur voor elektronische communicatie tussen bedrijven. Met deze aankondiging houdt de softwareleverancier het aantal standaarden voor zijn software beperkt.
De keuze voor de Biztalk-architectuur van Microsoft is op het eerste gezicht opmerkelijk, omdat er in de industrie veel steun is voor het concurrerende Rosettanet. Maar Navision heeft een sterke band met Microsoft. Navision zet bijvoorbeeld ook exclusief in op SQL Server, en werkt niet met databases van Oracle, of met het besturingsysteem Linux.
Cees Poortman, directeur van Navision Nederland, ontkent dat zijn bedrijf zich volledig vastpint op Microsoft: "We zijn nauw gelieerd aan Microsoft, maar we doen niet wat zij zeggen. Wij zien het als een bedreiging als een pakket te veel platforms ondersteunt. Dat zou te veel onderhoud vergen. We hebben in het verleden acht verschillende server-platforms ondersteund, maar de meerderheid van onze klanten draaide toch op NT. Mocht blijken dat de markt iets anders wil, kunnen we snel omschakelen."
Damgaard, eveneens afkomstig uit Denemarken, heeft deze week bij de aankondiging van XAL 3.0 juist een tegenovergestelde strategie gepresenteerd. De gebruikersinterface (gui) van Damgaards nieuwe product is geënt op Microsoft. Maar XAL wordt op netwerkniveau ook ondersteund door Novell en Linux. Bovendien ziet Damgaard wel toekomst voor de databases van Oracle in het middensegment.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.