Zwitsers willen Swisscom meer ruimte geven

De Zwitserse overheid wil af van zijn meerderheidsaandeel in Swisscom om het bedrijf meer kans op de internationale markt te geven.

In 1998 ging Swisscom naar de beurs, waarbij de wet bepaalde dat de overheid verplicht is een meerderheidsaandeel te houden. Minister van economische zaken Pascal Couchepin wil die wet al langer veranderen, en heeft nu de rest van de regering meegekregen. Volgens het Zwitserse ministerie van financiën is daarbij een belangrijke overweging dat Swisscom de ruimte moet krijgen om haar vleugels uit te slaan wil het bedrijf in de huidige fusiegolven in de telecomsector overeind blijven. Zolang het een staatsbedrijf is, zijn weinig grote telecombedrijven geïnteresseerd in allianties. De regering hoopt daar de komende maanden ook het parlement van te kunnen overtuigen, zodat in het najaar meer gedetailleerde plannen bekend kunnen worden gemaakt.
Volgens een woordvoerder heeft KPN geen belangstelling voor een belang in Swisscom 'omdat daar de prioriteiten niet liggen'. KPN richt zich volgens hem in eerste instantie op Nederland (de komende Umts-veiling), België (de overname van Orange), Duitsland (meebieden op de Umts-veiling via E-Plus) en het Oostblok. KPN heeft al belangen in onder meer de nationale telecombedrijven van Hongarije en Roemenië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-14T00:00:00.000Z Redactie Computable