SCO hoopt met Linux op nieuwe klanten

SCO, leverancier van Unix/Intel- oplossingen voor middelgrote bedrijven, gooit de handdoek in de ring en zal later deze week een eigen Linuxdistributie aankondigen.

SCO levert sinds jaar en dag zin eigen Unix-variant Unixware, maar dreigde de afgelopen jaren steeds verder uit de markt te worden gedrukt door de sterke opkomst van Linux in het midden- en kleinbedrijf.
Het bedrijf hoopt op deze manier marktaandeel te behouden en nieuw klanten voor zich te winnen. SCO ondersteunt op dit moment al Caldera OpenLinux en Turbolinux en heeft daarnaast een uitstekende naam als het om service en ondersteuning gaat wat het vooruitzicht voor het bedrijf in de Linuxmarkt gunstig maakt. Behalve Linux blijft het bedrijf ook Unixware verkopen en ondersteunen.
De introductie van een algemene versie van SCO Linux vindt waarschijnlijk plaats in het vierde kwartaal van dit jaar en bestaat uit een IA-32 en een IA-64 distributie. Begin 2001 wil het bedrijf specifieke Linuxdistributies uitleveren, zoals voor ISP's en ASP's (Internet- en Application Service Providers).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-14T00:00:00.000Z Redactie Computable