Lagere rechter accepteert beroep Microsoft

De 'regionale beroepsrechter' (Circuit Court of Appeals) heeft ermee ingestemd dat Microsoft bij hem in beroep gaat tegen de uitspraak van rechter Jackson.

Daarmee heeft Big Green een overwinning behaalt op het ministerie van justitie dat liever ziet dat meteen de hoogste beroepsrechter (Supreme Court) met de zaak aan de slag gaat.om zeker een jaar tijdwinst te krijgen. Het departement haatl aan dat een korte rechtsgang ook in het belang in van het Microsoft-personeel dat daardoor minder lang in onzekerheid hoeft te verkeren.
De Circuit Court motiveert zijn beslissing met het utizonderlijke belang van deze zaak.
Microsoft is er natuurlijk op uit om de kwestie zo lang mogelijk te rekken. Hoewel de onderneming dat anders verwoordt. "Dit is de eerste stap in de richting van een eerlijk proces", zegt Bill Neukom, executive vice-president juridische en bedrijfsmatige zaken van Microsoft. "Wij zullen de diverse onjuistheden van de procedure, waarbij Microsoft een eerlijk proces werd onthouden tot de bodem gaan onderzoeken. Het proces heeft ons bedrijf op kosten gejaagd met als resultaat dat ook onze klanten hier de dupe van zijn geworden. We willen niet meer dan een eerlijke kans te reageren op de beschuldigingen van de overheid, maar we hebben dit fundamentele recht in eerste instantie niet gekregen."
In een brief aan alle klanten, partners en aandeelhouders van Microsoft verkondigden voorzitter Bill Gates en ceo/president van Microsoft, Steve Ballmer: "De zaak van de overheid was gebaseerd op de gedachte dat wij geen nieuwe versies van Windows, inclusief browser, mogen ontwikkelen. Echter in 1998 besloot het Hof dat Microsoft wel over mocht gaan tot het inbouwen van Internetfaciliteiten in Windows. Dit zou namelijk in het voordeel zijn van de gebruikers. Sindsdien is de high-tech industrie dramatisch veranderd. Verbazingwekkende nieuwe technologieën en fusies hebben tot enorme vormen van concurrentie geleid. Deze ontwikkeling is een goed voorbeeld van de omgeving waarin Microsoft en elk ander bedrijf zullen moeten opereren en blijven vernieuwen om te kunnen overleven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.