Samsung en Microsoft samen in 'mobieltjes'

Samsung en Microsoft gaan samenwerken op het gebied van mobiele apparatuur. Het Koreaanse bedrijf wordt de eerste producent die 'slimme' telefoons gaat leveren op basis van een browser en besturingssysteem voor mobiel gebruik van Microsoft. Beide bedrijven maakten dat woensdag bekend.

De samenwerking wordt volgens Microsoft-topman Bill Gates niet beïnvloed door de gang van zaken in de antitrust-zaak tegen zijn bedrijf. "Het idee om samen te gaan werken met een toonaangevende producent van apparatuur is niet iets nieuws voor ons. Het is in geen enkele zin een vorm van diversificatie."
Samsung zal in een nieuwe lijn mobiele telefoons programmatuur opnemen die is gebaseerd op de webbrowser Internet Explorer en besturingssysteem Windows CE. Gebruikers zullen met de telefoons toegang krijgen tot hun elektronische post en het Internet, maar ook tot persoonlijke software als een elektronisch adresboekje. Maar liefst een kleine duizend toepassingen op basis van de Microsoft-technologie voor mobiel gebruik (Pocket PC) zijn volgens een woordvoerder van Microsoft in ontwikkeling.
Volgens Microsoft moet het mogelijk zijn de eerste telefoons van deze serie voor het eind van het jaar op de markt te hebben. Ze zullen GSM en CDMA-compatible zijn.
Microsoft zal naar eigen zeggen proeven blijven nemen met bedrijven als British Telecom en NTT Docomo, om de functionaliteit en betrouwbaarheid van de technologie met verschillende aangekoppelde apparaten te verzekeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-16T00:00:00.000Z Redactie Computable