Microsoft gaat met Hitachi oostwaarts

Met de aankondiging van een alliantie met het Japanse Hitachi heeft Microsoft-oprichter Bill Gates donderdag geprobeerd de indruk te weerleggen dat zijn bedrijf een 'lame duck' is geworden door de rechterlijke uitspraak dat Microsoft gesplitst moet worden.

"Windows blijft de eerste keus voor software-ontwikkelaars", aldus Gates na de bekendmaking dat het met Hitachi toepassingen voor e-commerce gaat maken die zijn gebaseerd op opvolger Windows 2000 van Windows NT.
Vorige week verordonneerde rechter Thomas Penfield Jackson dat Microsoft gesplitst moet worden in een bedrijf dat alleen over Windows gaat en een bedrijf dat zich richt op de toepassingen, zoals Office en Explorer. Microsoft is momenteel met het ministerie van justitie in gevecht over de vraag of Jackson de zaak direct moet voorleggen aan het Hooggerechtshof (wat het ministerie wil), of dat Jackson de gewone weg van hoger beroep moet volgen (wat Microsoft wil). De laatste weg kan gemakkelijk nog een paar jaar duren en Microsoft hoopt dat van dat uitstel uiteindelijk afstel komt.
Via de deal met Hitachi wil Microsoft vastere voet krijgen in Azië, waar Internet momenteel snel groeit. De twee bedrijven gaan samenwerken bij netwerk consulting, systeemintegratie en hosting services. In eerste instantie beperkt de samenwerking zich tot Japan, maar bij succes wordt die uitgebreid tot andere landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-16T00:00:00.000Z Redactie Computable