Intel geeft code voor visueel aansturen vrij

Terwijl programmatuur voor stemherkenning al enige tijd gebruikers in staat stelt verbaal met hun PC te communiceren, blijft een ander zintuig van de computer goeddeels ongebruikt.

Een computer met camera moet middels visuele applicaties in staat zijn de interactie tussen mens en machine te verfijnen. Dit althans meent Intel, dat in een poging de ontwikkeling van visueel aangestuurde applicaties te promoten deze week een 'open source' bibliotheek van programmeercodes op zijn website zal aanbieden.
Op het moment is er wel al technologie voorhanden om visueel aan te sturen. Deze wordt echter vooral gebruikt in nichemarkten, bijvoorbeeld voor veiligheidssystemen die gezichtskenmerken kunnen herkennen, of militaire volg- en richt-systemen. Voor algemener gebruik is er nog weinig programmatuur te krijgen.
In dat laatste wil Intel nu verandering brengen. De marktleider op het vlak van processoren ziet ruime mogelijkheden voor de implementatie van visuele technologie, met name in samenwerking met stemherkenning. Het eentweetje tussen deze beide computerzintuigen zou het aantal nodeloze fouten dat bij het gebruik van enkel stemherkenning voorkomt kunnen verminderen.
Overigens is Intels interesse op het vlak van visueel aangestuurde applicaties niet louter barmhartigheid. Dergelijke applicaties vereisen over het algemeen krachtigere processoren, en zouden de vraag naar Intels zwaarste chips kunnen opstuwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.