Microsoft legt Mac gebruikers in de watten

Macintosh-gebruikers zijn een apart slag mensen. Ze eisen veel van hun machine, en zijn bereid daarvoor betalen. Microsoft komt aan die wensen tegemoet met de nieuwe Office 2001 Macintosh Edition. Die versie zal vele mogelijkheden bieden waarvan Windows-gebruikers alleen maar mogen dromen.

Office 2001 Macintosh Edition is momenteel in het stadium van bèta-tests. Het pakket zal waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar beschikbaar komen voor gebruikers. Het zal ondermeer Word en Excel bevatten. Daarnaast biedt het een nieuwe mail-client en persoonlijke informatie-manager, die de codenaam Alpaca draagt, en software voor het maken van Powerpoint-presentaties. Een belangrijk onderdeel is verder de nieuwe Project Manager, die het mogelijk moet maken gebruikers vanaf een centrale locatie toegang te bieden tot de meeste van de Office-functies.
In vergelijking met de Office 98 Macintosh edition springen een aantal verbeteringen in het oog. Office 2001 bevat bijvoorbeeld vierhonderd templates en wizards, tegen de 150 uit de eerdere editie. Excel 2001 biedt verbeterde 'list management'-functies en een rekenmachine. Powerpoint 2001 introduceert een nieuwe tri-pane interface, en de mogelijkheid om presentaties te bewaren in Apple's Quicktime bestandsformaat.
Veel van de mogelijkheden die de Apple-gebruiker geboden worden, zullen naar alle waarschijnlijkheid aan Windows-gebruikers voorbijgaan. De reden daarvoor is dat Macintosh-gebruikers bereid zijn meer te betalen voor een pakket. Daarnaast is het voor de markt Mac-gebruikers, van wie de meesten alles wat met Windows van doen heeft haten, van belang dat iets niet overkomt als een Macintosh-versie van een Windows-product. Dat was de reden waarom Word 6 voor de Mac een enorme flop bleek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.