AOL doet concessie met Instant Messenger

Een week nadat de Amerikaanse antitrust-autoriteiten het onderzoek naar America Online's activiteiten op het gebied van instant messaging startten, heeft AOL aangegeven zijn netwerk open te stellen voor concurrerende systemen.

De concessie komt op het moment dat regelgevers de overname van Time Warner door AOL voor 113 miljard dollar onder de loep nemen. Analisten beschouwen de stap van America Online dan ook eerder als een politieke zet dan als een technische oplossing.
America Online deed zijn voorstel in een achttien pagina's tellend rapport, waarbij het een speciale Internet-taakgroep opdraagt de mogelijkheden voor het open stellen van zijn AIM (AOL Instant Messenger) uit te werken. Op dit moment kunnen gebruikers van AIM hun instant emails alleen naar andere AOL-gebruikers sturen.
AOL beschouwt het openstellen van AIM als 'een eerste stap', maar de Internet-aanbieder blijft uiterst voorzichtig, omdat hij bang is dat door vrije toegang hackers en andere indringers de gebruikers van AOL kunnen bereiken. AIM is veruit het populairste product van America Online, met negentig miljoen geregistreerde gebruikers en een dagelijkse stroom berichten van zo'n 651 miljoen stuks. Concurrenten van AOL, zoals Microsoft en Tribal Voice, hebben herhaaldelijkinstant messaging-producten gebouwd die geschikt waren voor verkeer met AOL-gebruikers. America Online heeft tot dusverre vervolgens de toegang tot deze gebruikers altijd geblokkeerd.j

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.