Palm Europa koppelt pda en mobiele telefoon

Palm biedt Europese consumenten voor eind dit jaar een 'koppelstuk' aan voor zijn populaire III- en V-modellen. Deze maken het mogelijk de apparaten te koppelen aan een mobiele telefoon en Internet.

"Op langere termijn brengen we geïntegreerde apparaten op de markt; deze zullen de functionaliteit van een mobiele telefoon en een pda combineren", belooft Palm-ceo Carl Yanowski. Hij kon niet zeggen of de Palm-apparaten ook door aanbieders van mobiele telefonie zullen worden gesubsidieerd, zoals dat met mobiele telefoons het geval is. Volgens Yanowski ligt de beslissing hierover bij die ondernemingen.
Palm voelt zich niet bedreigd door soortgelijke ontwerpen van Europese fabrikanten van mobiele apparatuur als Nokia en Ericsson. In tegendeel zelfs - Yanowski wijst op de waarde van de relatie met deze leveranciers, als basis waar iedereen baat bij heeft. Nokia heeft al een licentie op het Palm OS voor het gebruik ervan in zijn pen-gebaseerde 'slimme telefoons'. Yanowski liet niets los over eventuele op Europa gerichte plannen met het Palm VII-model. In Europa is dit apparaat nog niet verkrijgbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-19T00:00:00.000Z Redactie Computable