Unisys komt met ES7000 Wintel mainframes

Omdat het dure segment van de servermarkt nog geen grote schaalbare Intel-machines kende, is Unisys uitgekomen met een nieuwe serie servers, de ES7000, met zestien en 32 geclusterde processoren.

De Intel Profusion chipset is op zijn hoogst leverbaar met een clustering van acht processoren. Unisys knoopt de Pentium III Xeon moederborden aan elkaar om de prestaties van Unix-servers, zoals de grote AS-400 mainframes van IBM, te kunnen evenaren.
De ES7000's maken gebruik van cmp (cellular multiprocessing) om een bijna lineair schaalbare server met een grote bandbreedte te creëren. De server is te leveren met de besturingssystemen SCO Unixware of Windows 2000 Datacenter server. Ook ondersteunt het systeem de schijfpartitionering van Windows NT 4.0. De ES7000 kent vijf specifieke hardware-onderdelen, die Unisys speciaal ontwikkeld heeft om acht Intel-moederborden met vier processoren aan elkaar te knopen tot één server. Eén chiponderdeel vormt de L3 cache-geheugen controller, een geheugen-controller, vier modules voor geheugen-toegang, de verbinding en een I/O-brug tussen het geheugensysteem en de PCI-bus.
ICL en Compaq gaan de machines leveren aan hun klanten. Compaq plaatst de server in zijn Proliant-lijn en zegt het apparaat binnen enkele weken te kunnen leveren. Compaq kondigde de levering van de ES7000 al in februari aan, maar is al die tijd bezig geweest om de details van het apparaat op te stellen. Volgens nieuwsdienst Computergram overlegt Unisys nog met andere hardware-leveranciers over de opname van de ES7000 in hun assortiment. Ook Dell, IBM en HP zouden heel goed deze server kunnen gaan verkopen, omdat ze zelf geen zestien of 32-processoren server op Intel-gebied hebben ontwikkeld.
Volgens Mike Pregler, directeur marketing en operations van de Intel-serverlijn binnen Unisys, zal de ES7000-server zeker opschudding veroorzaken op de markt voor Unix- en Risc-servers. "We kunnen met onze server net zulke goede prestaties en betrouwbaarheid garanderen als de Unix-servers uit het hoge marktsegment, tegen een derde van de prijs." Het is nog niet helemaal duidelijk wat voor prestaties de machine levert, omdat de benchmark-gegevens van Windows Datacenter server nog niet beschikbaar zijn. Het besturingssysteem komt pas in augustus of september van dit jaar officieel uit. Unisys maakt nu gebruik van een bèta-versie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-19T00:00:00.000Z Redactie Computable