BT claimt patent op hyperlink-technologie

British Telecom (BT) claimt het patent op hyperlinks en vindt dat Amerikaanse isp's (Internet service provider) voor het gebruik hiervan moeten betalen. Het Britse telecombedrijf zou reeds in 1976 patent hebben aangevraagd. BT zou hiermee beschikken over de rechten op de technologie die het Web tot één geheel linkt.

Het patent werd in 1989 door het Amerikaanse Patent en Handelsmerkkantoor op naam van General Post Office (GPO) gezet, voordat deze organisatie werd opgedeeld in de Post Office en BT. Dit gebeurde na werkzaamheden aan de 'op tekst gebaseerde online informatie systemen' Viewdata en Prestel. Sinds het Web commercieel is geworden, schuilt in dit patent een potentiële goudmijn. Het telecombedrijf is ervan overtuigd dat het een goede kans maakt om de zaak te winnen.
Dr. Ken Gray, voorzitter van Scipher, een expertisebureau voor claims op rechten: "Namens BT proberen wij de licentie op de hyperlink-technologie te bemachtigen en de Amerikaanse isp's hiervoor te laten betalen. Dat geldt dus niet voor Europese en Aziatische isp's. BT zal bovendien alleen geld van de isp's claimen, en niet van individuele gebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-20T00:00:00.000Z Redactie Computable