Oracle Mobile lanceert draadloze Web-toegang

Oracle Mobile brengt een nieuwe draadloze service op de markt waarmee palmtop-apparaten toegang tot het Web krijgen. De gratis dienst maakt gebruik van tekstberichten en vereist geen browser. In samenwerking met Metrocall en RIM (Research in Motion) hoopt Oracle hiermee een plaats op de draadloze Internet-markt te veroveren.

De eerste diensten bieden de mogelijkheid aandelenopties, verkeers- en vluchtinformatie, routebeschrijvingen, horoscopen, loterijuitslagen, woordenboeken, vertalingen en weerberichten te ontvangen. De komende maanden zullen deze diensten verder worden uitgebreid.
Gebruikers kunnen Internet betreden door het versturen van een tekstbericht naar Ask@OracleMobile.com. Door het gebruik van simpele sleutelwoorden, zoals 'stocks' of 'flights', is de gewenste informatie op te vragen. Ook biedt de dienst de mogelijkheid een portfolio te creëren en hiermee gepersonaliseerde informatie ontvangen. De dienst is ontwikkeld voor elk web- of berichten-apparaat, inclusief webtelefoons, buzzers, Palms en andere pda's (personal digital assistants) of palmtops.
"Onze missie is het draadloze Web voor ieder apparaat toegankelijk te maken", zegt Denise Lahey, ceo van Oracle Mobile. "Onze dienst vergroot de waarde van miljoenen tweeweg bericht-apparaten door het bieden van Internet-informatie op bevel." Oracle Mobile is, als onderdeel van databasegigant Oracle, in februari opgericht om te kunnen inspelen op de razendsnel opkomende draadloze Internet-markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-20T00:00:00.000Z Redactie Computable