Nortel en HP samen in draadloze communicatie

Nortel lanceert een softwareproduct waarmee mobiele gebruikers kunnen 'roamen' tussen verschillende netwerken zonder hun IP-link te verliezen. Een pda-gebruiker kan bijvoorbeeld van een draadconnectie overschakelen op een 802.11-gebaseerd lan en vervolgens op een mobiel netwerk zonder dat de connectie wordt verbroken.

Verder kondigen Nortel en Hewlett-Packard een samenwerkingsverband aan op het gebied van draadloze communicatie.
Nortels systeem, die momenteel nog getest wordt op onder andere robuustheid en schaalbaarheid, is gebaseerd op software die is geïnstalleerd op het netwerk en op het apparaat van de gebruiker. IP Mobiliteit heeft geen modificatie voor applicaties nodig, omdat programmatuur als Microsoft Outlook of Lotus Notes onder dit systeem altijd verbinding heeft.
Volgens Steve Paolini, directeur 'draadloze Internet ontwikkeling' van Nortel, creëert zijn bedrijf in Europa zo'n tweeduizend banen in verband met de uitbreiding van het draadloze- en Internet-onderzoek. Tevens zegt het Canadese concern 3,3 miljard dollar uit te trekken voor universitaire studiebeurzen en draadloze centra in Spanje en Duitsland, naast de bestaande centra in Engeland, Frankrijk en Italië.
Door een samenwerkingsverband aan te gaan met HP versterkt Nortel zijn positie in de markt voor draadloze communicatie. Beide bedrijven gaan samenwerken aan de ontwikkeling van mobiele portalen, en draadloze-, netwerk- en e-commercie diensten. De verbeterde computers moeten snellere mobiele, draadloze datalinks verschaffen. Dit stelt de gebruiker in staat email en aanhangsels te versturen en te ontvangen, e-commercie transacties te verrichten en draadloos over het Web te surfen.
Volgens Lloyd Carney, president van Nortels divisie 'draadloos Internet', zal de markt voor draadloze infrastructuur in 2003 tweehonderd miljard dollar opbrengen, terwijl de markt voor mobiele portaal-oplossingen de elf miljard zal bereiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-20T00:00:00.000Z Redactie Computable