Windows ME eind september op de markt

Windows Millennium Edition, Microsofts nieuwste versie van zijn besturingssysteem voor PC's, zal 14 september dit jaar in de winkel liggen. Computerfabrikanten verwachten dat ze met de kerst de eerste PC's afleveren met het nieuwe besturingssysteem.

Windows ME bereikte het stadium van versturen (Release Candidate 2 in Microsofts terminologie) deze week toen testen van bèta-versies steeds minder gebreken begonnen te vertonen. Eind juni zullen bèta-testers een nieuwe versie van Windows ME ontvangen.
Windows ME is Microsofts eerste besturingssysteem dat volledig op de PC in de huiskamer gericht is. Ten opzichte van de vorige versie, Win 98 en Win 98 SE, is de verbinding met Internet verbeterd, zijn er meer mogelijkheden voor het inrichten van netwerken thuis, is het uitvoeren van onderhoud aan de PC gemakkelijker, en werkt het afspelen van digitale video en geluid beter.
ME is de laatste versie die gebaseerd zal zijn op de Win9X-kernel. Alle volgende versies zouden gebaseerd zijn op de NT-kernel. Volgens critici laat Windows ME weinig verandering zien ten opzichte van zijn voorgangers.
Microsoft heeft bèta-testers gevraagd om geen verzoeken meer in te dienen voor versies van Windows Whistler. Dit omdat het bedrijf zijn bedoelingen rond deze uitgave van het besturingssysteem nog wereldkundig moet maken. Waarschijnlijk zullen de eerste testversies van Whistler augustus dit jaar vrijgegeven worden.
De verwachte prijs van Windows ME ligt op 209 dollar voor een volledige versie en op 109 dollar voor een opwaardering van de oude versie. Dat is hetzelfde bedrag als het bedrijf voor Win 98 vraagt. De verwachte winkelprijs van het product in Nederland is nog niet bekend. Het product is na de zomer ook beschikbaar voor Nederlandse consumenten. Een precieze datum kan Microsoft Benelux nog niet geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-20T00:00:00.000Z Redactie Computable