Yahoo negeert uitspraak Franse rechter

Jerry Yang, ceo en mede-oprichter van Yahoo, negeert de uitspraak van de Franse rechter, die Franse webgebruikers toegang verbied tot de veilingsite van Yahoo Dit vanwege de veiling van Nazi-voorwerpen op de site.

In Frankrijk is het tentoonstellen of verkopen van racistisch materiaal verboden. Vorige maand beschuldigde de Franse rechter Yahoo van belediging van de gezamenlijke memoires van het land. De rechtbank heeft het bedrijf tot 24 juli de tijd gegeven maatregelen te treffen om Franse inwoners uit te sluiten van de veilingsite.
Yang verklaarde tegen het Franse DagbladLiberation dat hij niet van plan is stappen te ondernemen. "We gaan de inhoud van onze sites in de Verenigde Staten niet veranderen omdat iemand in Frankrijk daarom vraagt. Het is erg naïef ons te vragen de toegang tot onze sites te filteren afhankelijk van de nationaliteit van een websurfer." Bovendien stelt Yahoo dat het technisch gezien onmogelijk is de inhoud van alle sites te scannen. Voorkomen dat buitenlandse gebruikers toegang krijgen tot inhoud van servers in de VS is volgens het Amerikaanse bedrijf al helemaal een onmogelijke taak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-20T00:00:00.000Z Redactie Computable