Ericsson ziet 2001 als Bluetooth-jaar

Ericsson verwacht volgend jaar de grote doorbraak van de Bluetooth-technologie, die de Zweedse telecomgigant samen met Nokia, Intel, IBM en Toshiba heeft ontwikkeld.

In 2001 komen op grote schaal consumentenproducten als camera's, telefoons, walkmans en videocamera's op de markt die gebruik maken van de nieuwe draadloze techniek, aldus marketingdirecteur Anders Edlund gisteren op een persconferentie.
Ericsson schat dat er over vijf jaar tussen de vijfhonderd miljoen en een miljard apparaten in omloop zullen zijn die gebruik maken van Bluetooth, en dat feitelijk tussen de een miljard en 1,5 miljard mensen via Bluetooth draadloos zullen communiceren.
Volgens een onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau In-Stat Group gaat er in de Bluetooth-markt in 2002 al een miljard dollar om, en zal dat bedrag in 2005 drie maal zo groot zijn.
Hoewel de techniek al beschikbaar is, zijn er volgens Edlund nog problemen met de massaproductie van de chips. "Bluetooth-technologie is lastig om te maken, en we kunnen het ons niet veroorloven om een nieuwe technologie op de markt te brengen die vervolgens niet goed blijkt te werken", aldus Edlund.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.